Moje Vídeň 2/My Vienna 2/ Mi Viena 2

        Dobrý den cestovní čtenáři

        doba čtení :  3 minuty
       Jelikož jsem vám slíbil rozšířený článek Moje Vídeň tak tady ho přináším. V
       v tomto článku budu psát víc o Vídni a méně o sobě. Tak pokud jste si
      nepřečetli můj článek : Moje Vídeň tak  si ho přečtětě, aby jste byli v tomto
      článku v obraze a neztratili jste se v celém příběhu.                                                                   
https://globalbemine.blogspot.com/2020/03/ja.cz.html
Tak a už dost zbytečného zdržování a jedeme do Vídně. Pro cestu vždy volím Regiojet. Když jsme přijeli do Vídně, tak jsme jako první viděli metro. Podobá se pražskému ,ale na nádraží je víc čistoty a taktéž v metru jsem měl pocit že jede rychleji. Město bylo krásně čisté a příjemné i v devět hodin večer. Další den jsme vyrazili do krásné čisté polední Vídně. Ve Vídni mám rád to, že je oddělená doprava aut, kol a chodců což značně přispívá k omezení dopravních nehod.











Dokonce jsem viděl takový dům, který vypadal jako klavír resp. měl balkon a ten vypadal jako klavír.

 



 šli jsme do Mozartova domu vstupenka pro dítě stála cca 8 eur a dospělá asi 13 eur. Já jsem si vzal i průvodce, aby jsem to lépe pochopil. Muzeum bylo opravdu velké, mělo asi tři nebo čtyři patra. Viděl jsem i Beethovenovu vilu, která byla stejně krásná a zajímavá.





Beethovenova vila byla ale na okraji města,takže jsme museli jet metrem a pak autobusem .V tomto muzeu jsem viděl i Beethovenovy osobní věci.Pro milovníky klasické hudby bych to rozhodně doporučil a to jak Beethovena tak i Mozarta.Musím říct že pokud se chcete podívat do Vídně za férovou cenu rozhodně doporučuji jet autobusem nebo vlakem Regiojet :https://shop.regiojet.cz/?departureDate=2020-03-27&fromLocationId=10202002&fromLocationType=CITY&locale=cs&tariffs=REGULAR&toLocationId=10202052&toLocationType=CITY
Dnešní slovíčko z češtiny do španělštiny je : Beethoven i Mozart componian operas muy lindas - Beethoven a Mozart skládaly velice krásné opery.  Doufám že vám krizová pandemie nějak zvlášť neškodí. Doporučuji vám se koukat na pozitivní zprávy aby jste i v těchto obtížných dobách v sobě uchovávali pozitivní energii,těším se u dalšího článku a nashledanou 




Hello travel readers

reading time: 3 minutes
       Since I promised you an extended article My Vienna so here I bring it,
       In this article, I'll say more about Vienna and less about myself. So if you do
      They didn't read my article: My Vienna so read it to be in this
      article in the picture and you are not lost throughout the story.

So, and we're going to go to Vienna. I always choose Regiojet for the journey. When we arrived in Vienna we were the first to see the metro. It is similar to Prague but, the station is cleaner and also in the subway, I felt that it is going faster. The city was beautifully clean and pleasant even at nine o'clock in the evening. The next day we went to the beautiful clean noon Vienna, in Vienna, I like the fact that there is a separate transport of cars, bicycles, and pedestrians, which greatly helps to reduce traffic accidents.
                                                                                                        















I even saw such a house that looked like a piano respectively. he had a balcony and it looked like a piano.





                                                                                                                                                                     








 We went to Mozart's house a child ticket cost about 8 euros and adults about 13 euros. I also took a guide to understand it better. The museum was really large, with about three or four floors. I also saw Beethoven's villa, which was equally beautiful and interesting.                                                                                                           







But Beethoven's villa was on the outskirts of the city, so we had to take the subway and then the bus. In this museum, I saw Beethoven's personal belongings. to Vienna for a fair price definitely recommend taking the bus or train Regiojet::https://shop.regiojet.cz/?departureDate=2020-03-27&fromLocationId=10202002&fromLocationType=CITY&locale=cs&tariffs=REGULAR&toLocationId=10202052&toLocationType=CITY
Today's word from English to Spanish is: Beethoven i  Mozart componian operas muy Lindas - Beethoven and Mozart composed very beautiful operas. I hope that a crisis pandemic is not particularly harmful to you. I recommend that you watch the positive news to keep positive energy in these difficult times, I look forward to the next article and see you.

Buenos días le deseo a todos los lectores.

Tiempo de lectura: 3 minutos

Ya que había prometido recrear aún más el artículo " Mi Viena " aquí les traigo este artículo en el que hablaré más acerca de Viena y menos de mí mismo.

En caso de que no hayan leído el artículo anterior “Mi Viena” lo pueden encontrar bajo el siguiente link para que no pierdan el hilo de la historia.             



                                                      

 Dejemos pues los rodeos y vamos a Viena.

Para el viaje siempre elijo a la Agencia de viajes Regiojet.

Al llegar a Viena, lo primero que vimos fue el metro. Es similar al de Praga, quizás un poco más limpio y también tuve la sensación de que va más rápido. La ciudad es impecable y muy agradable incluso a las nueve de la noche. Al otro día nos fuimos a pasear por la hermosa Viena.

Algo que me encanta es que en ella están separadas las rutas de los coches a las de las bicicletas y a los pasos peatonales, lo cual en gran medida contribuye a disminuir los accidentes de tráfico. 







Incluso vimos una casa que parecía un piano, más bien, tenía un balcón en forma de piano

En la casa de Mozart un billete para niños costó aproximadamente 8 euros y el de adultos aproximadamente 13 euros. Yo tomé un librito de guía para poder comprender mejor.

El museo es realmente muy grande, cuenta de unos tres o cuatro pisos. Pudimos visitar también la Villa de Beethoven, igualmente hermosa e interesante.


La Villa de Beethoven está en las afueras de la ciudad, así que tuvimos que tomar el metro y luego un autobús.

En este museo se exponen las cosas personales de Beethoven.

Para los amantes de la música clásica, son dos lugares que, de seguro puedo recomendar, tanto la Villa de Beethoven como la de Mozart.

Debo decir que, si desea visitar Viena a justos y buenos precios, definitivamente les recomiendo tomar el autobús o el tren Regiojet.






La frase de hoy, llevada del checo al español es: Beethoven y Mozart componían óperas muy hermosas.Beethoven a Mozart skládaly krásné opery.

Espero que estén sobrellevando lo mejor posible estos tiempos de pandemia.

Recomiendo más bien, el seguir noticias positivas para que incluso en estos tiempos difíciles logre mantener

su energía positiva, espero encontrarnos pronto en el próximo artículo.

Hasta pronto.







Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Můj první blog/ Mi primer blog/My first blog

8 Tipů jak přežít karanténu a uzavřené hranice/8 Tips on how to survive quarantine and closed borders/8 consejos sobre cómo sobrevivir a la cuarentena y a las fronteras cerradas

Moving from blogging to the podcasting